úterý 3. září 2013

Bachovy Esence a panická úzkost

Počátkem roku 2013 mne kontaktovala slečna Katka s tím, že ji byla diagnostikována panická úzkost. Terapie u psychologa měla jen částečný úspěch, a proto jsme začaly její pocity strachu, paniky, úzkosti a další problémy řešit společně.
Vše u ní začalo před půl rokem, kdy prožívala v práci náročné období. Jednoho dne se jí v zaměstnání udělalo špatně a měla divné pocity. Druhý den se podobné příznaky opakovaly během nákupu, a třetí den přišla největší ataka v MHD. Udělalo se jí špatně, bušilo jí srdce, měla strach, aby neomdlela.

Vyšetření u lékaře byla negativní

Slečna Katka navštívila lékaře, ale k jejímu údivu vyšla všechna vyšetření negativně, žádný fyzický problém se nepotvrdil. To ji ale příliš neuklidnilo, a vlastně ani nechtěla věřit, že je zdravá, protože ataky měla velmi často: úzkost, strach o život, pocity na omdlení. Strach, že se zblázní.

Příčina nemoci je psychického rázu

Začala pátrat na internetu a poměrně brzy bylo jasné, že její potíže budou zřejmě „jen“ psychického rázu. Navštívila psychologa, kde se dozvěděla, že trpí záchvaty panické úzkosti. Pojmenování stavu jí neulehčilo, tříměsíční terapie stav trochu zlepšila, přesto se příliš dobře necítila. Vyzkoušela i některé další alternativní metody léčby strachu, ale nepříjemné stavy se přesto zcela neupravily.
High Anxiety 2

Strach ze strachu a panických atak

V tomto momentě mne slečna Katka kontaktovala. Její situaci jsme společně probrali s cílem zjistit, jak se zbavit strachu, že se jí opět někde udělá zle. Zbavit se myšlenek, že ztratí sebekontrolu a udělá něco šíleného. Zbavit se myšlenek, že se zblázní, zbavit se fyzických projevů, jako bušení srdce apod. Slečnu Katku také stále trápil nepříjemný strach jezdit MHD, kterou byla nucena používat.

Bachovy kapky – strach a úzkosti ustoupily za 4 měsíce!

Po konzultaci jsme se společně dohodli na složení Bachových esencí, slečně Katce jsem připravila Bachovy esence proti strachu na míru s doporučením, jak kapky užívat.
Dobrá zpráva přišla již za měsíc – slečna Katka neměla žádnou ataku!
Namíchané Bachovy kapky jí pomohly a chtěla další lahvičku, následně si objednala ještě jednu. Výborná zpráva je, že celkově za 4 měsíce od začátku používání Bachových esencí žádnou ataku neměla a cítí se výborně.
Jsem moc ráda, že slečně Katce dokázaly připravené Bachovy esence pomoci, a přeji jí mnoho zdraví a šťastných dní!

Bachovy esence nezpůsobují zázraky přes noc ani neslouží k tomu, abyste bez rady  lékaře vysadili jakékoliv léky. Vždy je dobré na úzkosti pracovat i v psychoterapii.


Žádné komentáře:

Okomentovat